Какви са предимствата да имате Ведомствена бензиностанция?

в на Oct 20, 2020 .

ВЕДОМСТВЕНА БЕНЗИНОСТАНЦИЯ

Полезна информация за всички, които тепърва проучват какви са ползите от такъв обект

 

Щом четете тази статия, значи вече сериозно обмисляте въпроса да направите собствен ведомствен обект. Надяваме се да ви бъдем полезни с тази информация, базирана на големия опит, който имаме с изграждането на такива обекти! Приятно четене!

Какво Ви трябва и каква ще е инвестицията?

Какво трябва да имате на обекта си, за да имате напълно отговаряща на всички изисквания Ведомствена бензиностанция?

1.Фискална система (ЕСФП) - представляваща система от компютър, специализиран фискален софтуер и фискален принтер, предаващ данни към НАП през GSM мрежата.

2.Нивомерна сонда, монтирана в резервоара с гориво и свързана с Фискалната система посредством нивомерна конзола. Тя измерва количеството на горивото и подава данни в реално време към НАП

3.Бензиноколонка от одобрен тип за свързване с Фискална система-не всяко устройство, което проточва и мери количество гориво чрез някакъв дисплей е „бензиноколонка от одобрен тип“. Ако се съмнявате дали това , което имате на обекта или което искате да закупите е точно каквото ви е нужно - свържете се с нас и ще Ви консултираме напълно безплатно

4. Подземен или надземен ДВУСТЕНЕН резервоар. Ако имате  наличен ЕДНОСТЕНЕН резервоар за гориво( но в никакъв случай не инвестирайте пари в такъв, тъй като не отговаря на изискванията  на РИОСВ)-може да го използвате на първо време, но при една евентуална проверка от страна на МОСВ ще Ви направят предписание да го смените - няма да ви глобят.

Какво печелите ако имате такъв обект?

Нека да посмятаме заедно и да се уверите и вие, че наистина изграждането на такъв обект е ИНВЕСТИЦИЯ, а не само разход!

 Сега разликата между цената на горивото на бензиностанциите и цената, която можете да получите ако закупите горивото  на едро е в рамките на 0,25 -0,30 лв.  на литър. Нека посмятаме заедно сега:

Ако приемем, че цената на цялото оборудване е около 20 000 лева и сметнем колко гориво трябва да вземем по цени на едро , за да си избием инвестицията: 20 000лв./0,27 лв.(средно-претеглена доставна цена)=74 074 литра!! Или ако дневната ни консумация е около 200 литра гориво-за една година инвестицията е избита и след това вече минавате изцяло в графа СПЕСТЯВАНЕ на 20 000 лева годишно!

А ако имате средномесечна консумация около 20 – 25 000 литра гориво-както доста наши клиенти? Какъв е резултатът? Инвестицията Ви се избива за между 3 и 4 месеца!!! След това минавате вече в графа „СПЕСТЯВАНЕ“.  Кой не иска да спестява пари в днешно време? И то какви суми само?

Да не забравяме и другите предимства на собствената бензиностанция:

-удобството да контролирате целият процес САМИ

- горивото да е в базата Ви и да не се налага да следите кой с колко гориво и накъде потегля

- винаги да знаете какво е качеството и точното количество  на зарежданото гориво

- възможност да следите точно и коректно разхода на гориво за всяко превозно средство-дори и да нямате монтирани GPS-и на колите.

Имаме вариант да направим обекта да функционира  без обслужващ персонал-отключване на колонката и зареждане само от собственик на оторизирана карта. А вие имате денонощен контрол и видимост на всичко, което се случва през всяко устройство, което има интернет връзка.

Какви документи са Ви необходими?

Има един документ, който е най-важен вече. Във връзка с наскоро приетият Закон за нефта, вече трябва да имате някакви книжа, които доказват законността на бензиностанцията ви. Дали ще е Удостоверение за търпимост (издава се в местната община за сгради, изградени преди 2003г.), Разрешение за експлоатация (Акт №16-издава се при въвеждане в експлоатация на обекта по всички правила на Закон за устройство на територията) или Разрешение за поставяне на преместваемо съоръжение (разрешава се точно за Ведомствени бензиностанции), трябва да имате или да се сдобиете с някой от тях. Ние можем да ви окажем съдействие в тази част ако имате нужда.

·       За да получите „Удостоверение за търпимост“ например, всяка Община решава за себе си какви документи иска. Най-често са изисквали:

            -геодезическо заснемане на обекта-прави се от геодезист

            -становище на технолог-конструктор

            -становище от технолог-пожарникар

·       За „Акт №16“-там вече е пълна проектна документация за строежи, които са извършени след 2003-та година. Ако не е правена никога- цената й е висока и е неоправдан разход на пари и време. Както и не ви е необходима цялата тази процедура.

·       За да получите „Разрешение за поставяне на преместваемо съоръжение“, отново всяка община решава само за себе си какви документи ще са ви нужни. Масово изискваните са:

            -геодезическо заснемане на парцела

            -становище от местната Пожарна

След получаването на един от всички тези документи-вече всичко друго е толкова лесно, че не си струва даже да се коментира. Поръчвате си оборудването (ако не сте го направили вече), защото се чака известно време, за да бъде произведено или доставено. Монтирате го и всичко от тук нататък би трябвало да го свърши сервизната фирма, която ще ви обслужва.

Няма да ви се налага да назначавате отговорник за бензиностанцията, или да се ангажирате допълнително с нея-почти всички видове софтуер вече поддържат „Работа на самообслужване“ и можете да получавате цялата нужна информация по интернет. Имаме клиенти, които управляват 11 ведомствени бензиностанции с един служител, който е в отдалечен офис.

Не е необходимо да сте ядрен физик по образование и не строите площадка за космически кораби- лесно е да имате Ведомствена бензиностанция. И определено си струва! УСПЕХ! ????

Но ако все пак искате обектът Ви да бъде изграден по правилата, ще  споделим нашите знания и опит в това направление и ако не намирате отговор на въпросите, които имате-можете винаги да се свържете с нас и да Ви консултираме абсолютно безплатно и без никакви ангажименти от Ваша страна.

Ако Ви е харесала статията, ще Ви бъдем благодарни ако я споделите или да използвате бутоните отдолу. Посетете Нашата FACEBOOK страница за повече новини и информация.