ЩО Е ТО „БЕНЗИНОСТАНЦИЯ НА САМООБСЛУЖВАНЕ“ И ИМА ЛИ ПОЧВА ТЯ У НАС?

в на Jan 18, 2021 .

Какво представляват тези „Бензиностанции на самообслужване“ и добро предложение за бизнес ли са те? Преди три години отговорът на този въпрос би ни накарал да се замислим. Но въз основа и на личният ни опит, който натрупахме последните две години, бихме казали с пълна увереност :

“Със сигурност си струва инвестицията и усилията!“

Какво представляват самите обекти? Това е бензиностанция, на която клиентите сами си плащат и зареждат автомобилите си. Устройството за управляване на целият обект представлява терминал, който приема плащания с банкноти, банкови карти и дори  карти за отстъпка. Може да издава фактури, да прави отстъпки, да връща ресто и да спестява много разходи, които са присъщи на стандартните бензиностанции!

 

 

Бензиностанциите на самообслужване отговарят на всички изисквания на контролните органи-НАП, Пожарна, Метрология, Митница, Екология и др. Цялото оборудване е така изградено, че да е максимално защитено и да може да ви даде през интернет пълна информация за всички параметри-работи ли всичко правилно, какви наличности на горива има, какви суми има събрани в терминала, има ли някакви проблеми на обекта.

 

Площта на стандартна бензиностанция е по-голяма заради нуждата от изграждане на помещения за персонала-каса, стая за почивка, тоалетна и т.н. Това не е нужно при бензиностанция на самообслужване.

Първоначалната инвестиция при стандартна бензиностанция е доста по-голяма-проект за всички части, инфраструктурни сгради и помещения, спазване на противопожарни норми, които са по-строги и трябва да се съобразят с всичко.

Месечните разходи на конвенционална малка бензиностанция са от порядъка на 8 000 лв,- 4 човека-заплати и осигуровки, работно облекло, отопление, охлаждане, консумативи и др.

При средна надценка в цените на горивата около 21 стотинки (от които 3,5 стотинки са дължимо ДДС), стандартна бензиностанция трябва да продаде 1523 литра, за да покрие разходите си за деня.

Бензиностанция на самообслужване обаче трябва да продаде само 57 литра, за да „излезе на нула“- 27 пъти по-малко!!!

 

Много пъти сме чували и виждали песимистично настроени хора: “Ама те не са свикнали българите!“, „Ама те няма да се оправят!“, „Ама то няма да тръгне!“. Искахме да показваме на такива хора, че има бъдеще в такъв вид бизнес, и направихме малка бензиностанция в малък град в България преди една година. Нашата беше петата в града и на най-затънтеното място. Освен това вече беше настъпила пандемията и поради спадналото много движение на хора и автомобили, продажбите на всички бензиностанции бяха намалели с около 30%.

           

През тази една година, въпреки, че нямахме никакъв опит в търговията с горива, научихме доста  тънкости

  • Как да привличаме клиенти?
  • Как да се справяме с контролните органи и да нямаме проблеми?
  • Как да следим всичко от далеко?
  • Как да проверяваме дали доставчикът е коректен?
  • Кое трябва да следим, за да нямаме проблеми?

Все пак разработихме обект, който никой не искаше да вземе преди нас и не вярваха, че ще успеем!

Ако станете наш клиент и нямате опит с подобен бизнес-ще ви разкрием всички тези изключително важни тънкости!

Разработихме и произвеждаме различни варианти, ето и някои от тях!

БЛАГОДАРИМ ЗА ОТДЕЛЕНОТО ВРЕМЕ!Ако имате въпроси или сме успели да ви заинтригуваме-свържете се с нас!

 

Ако Ви е харесала статията, ще Ви бъдем благодарни ако я споделите или да използвате бутоните отдолу. Посетете Нашата FACEBOOK страница за повече новини и информация.