Ведомствени Бензиностанции

в Колонки, Услуги на Nov 16, 2016 .

 

- ИЛИ -


Полезна информация за всички, които тепърва проучват какви са ползите от такъв обект

 

Щом четете тази статия, значи вече сериозно обмисляте въпроса да направите собствен ведомствен обект. Надяваме се да ви бъдем полезни с тази информация, базирана на огромният опит, който имаме с изграждането на такива обекти! Приятно четене!

Какво Ви трябва и каква ще е инвестицията?

Какво трябва да имате на обекта си, за да имате напълно отговаряща на всички изисквания ведомствена бензиностанция?

1.Фискална система (ЕСФП) - представляваща конфигурация от компютър, фискален софтуер и фискален принтер, предаващ данни към НАП през GSM мрежата

2.Нивомерна сонда, монтирана в резервоара с гориво и свързана с Фискалната система посредством нивомерна конзола.

3.Бензиноколонка от одобрен тип за свързване с Фискална система-не всяко устройство,което проточва и мери количество гориво чрез някакъв дисплей е „бензиноколонка от одобрен тип“. Ако се съмнявате дали това , което имате на обекта или което искате да закупите е точно каквото ви е нужно - свържете се с нас и ще Ви консултираме напълно безплатно

4. Подземен или надземен ДВУСТЕНЕН резервоар. Ако имате наличен ЕДНОСТЕНЕН резервоар за гориво( но в никакъв случай не инвестирайте пари в такъв, тъй като не отговаря на изискванията  на РИОСВ)-може да го използвате на първо време, но при една евентуална проверка от страна на МОСВ ще Ви направят предписание да го смените - няма да ви глобят веднага-поне ние не сме имали такъв случай досега.

Какво печелите ако имате такъв обект?

 

Нека да посмятаме заедно и да се уверите и вие, че наистина изграждането на такъв обект е ИНВЕСТИЦИЯ, а не само разход!

 Сега разликата между цената на горивото на бензиностанциите и цената, която можете да получите ако закупите горивото  на едро е в рамките на 0,25 -0,30 лв.  на литър. Нека посмятаме заедно сега:

Ако приемем, че цената на цялото оборудване е около 20 000 лева и сметнем колко гориво трябва да вземем по цени на едро , за да си избием инвестицията:20 000лв./0,27 лв.(средно-претеглена доставна цена)=74 074 литра!! Или ако дневната ни консумация е около 200 литра гориво-за една година инвестицията е избита и след това вече минавате изцяло в графа СПЕСТЯВАНЕ на 20 000 лева годишно!

А ако имате средномесечна консумация около 20 – 25 000 литра гориво-както доста наши клиенти? Какъв е резултатът? Инвестицията Ви се избива за между 3 и 4 месеца!!! След това минавате вече в графа „СПЕСТЯВАНЕ“.  Кой не иска да спестява пари в днешно време? И то какви суми само?

Да не забравяме и другите предимства на собствената бензиностанция:

-удобството да контролирате целият процес САМИ

- горивото да е в базата Ви и да не се налага да следите кой с колко гориво и накъде потегля

- винаги да знаете какво е качеството и точното количество  на зарежданото гориво

- възможност да следите точно и коректно разхода на гориво за всяко превозно средство-дори и да нямате монтирани GPS-и на колите.

Имаме вариант да направим обекта да функционира  без обслужващ персонал-отключване на колонката и зареждане само от собственик на оторизирана карта

Какви документи са Ви необходими?

Тук има вариант и да изградите такъв обект без да правите никакви документи! Ако например някога някъде в парцела, който ползвате е имало някакъв вид бензиностанция-дали е наричана“Нафтораздатъчна станция“,“Горивен парк“ или някакво друго име. Вие извършвате РЕКОНСТРУКЦИЯ на съществувал в парцела ЗАКОНЕН обект-нищо, че не е на същото място , което е по скица.

Другият вариант е да Ви консултираме за отстоянията ,които изисква Пожарната и ако отношенията Ви с местния пожарникар са добри-няма да имате проблеми с експлоатацията на ведомствената Ви бензиностанция.

Но ако все пак искате обектът Ви да бъде изграден по правилата,ще  споделим нашите знания и опит в това направление и ако не намирате отговор на въпросите, които имате-можете винаги да се свържете с нас и да Ви посъветваме абсолютно безплатно и без никакви ангажименти от Ваша страна.

Най-важният контролен орган, чиито изисквания трябва да спазите, това е Пожарната служба. Има специфични изисквания за отстояние от път,река,сгради и така нататък, които зависят и от географския район, в който се намирате.  За да не Ви затрупваме с цифри и изисквания-можем да Ви консултираме за всеки случай по отделно.

 

Прави се проект, който се съгласува с Централното управление на Пожарната -тук също можем да Ви окажем съдействие. След получаване на тяхното одобрение,  можете да започнете изграждането на Вашия обект! Ако не търгувате на дребно с горива(не продавате на клиенти, които веднага плащат в брой)-няма да Ви е необходима цялата бумащина, касаеща други видове контролни органи-ДНСК,МОСВ и т.н. Имали сме случаи със запечатани обекти, но това става винаги след като собственика на такъв обект е решил, че ще продава и на дребно и някой собственик на законна бензиностанция се е ядосал на това и е пратил сигнал за нелоялна конкуренция! 

Има ли начин освен да спестявате и да ПЕЧЕЛИТЕ от обекта си?

ДА! Има такъв начин!!!Огледайте се за съседни фирми,които не могат да си позволят тази инвестиция, но имат автопарк. Договорете цена и им позволете да зареждат на Вашият обект-предлагаме да сложите картов четец и да им дадете карти за зареждане. Винаги можете да следите какви са количествата, които са заредили, можете да ги блокирате ако са просрочили плащане или ако са изчерпали АВАНСОВО платеното гориво.Всичко това можете да правите през интернет или дори през телефона си.Така уредете отношенията си с тях, че да плащат ВИНАГИ ПО БАНКОВ ПЪТ !

Надяваме се статията да Ви е била полезна при вземането на решение за изграждане на такъв обект! Ако все още имате някакви въпроси или съмнения-не се колебайте да се свържете с нас за консултация или съдействие!

Желая Ви попътен вятър в бизнесморето на България!

УСПЕХ ! :)

Ако Ви е харесала статията, ще Ви бъдем благодарни ако я споделите или да използвате бутоните отдолу. Посетете Нашата FACEBOOK страница за повече новини и информация.