Новини

 

 

Една мечта може да се превърне в реалност стига да го искате силно и да вярвате, че може да се сбъдне. Така едно момче преди 6 месеца вижда в една гола поляна своята мечта. Идеята и ясната му визия за  това запустяло място, е то да се превърне в най-голямата бензиностанция  на самообслужване в България. Тази мисъл го кара да започне да рови в интернет и в крайна сметка го води до нашата фирма. Няколко срещи, обмяна на идеи и визии, и колелото се завъртя на високи обороти.

Ето и историята в картинки:

Едно празно поле:

Една скица:

И една започваща да кристализира идея:

Първо бяха резервоарите. Направени по всички съвременни изисквания , след това доставени...

ВАЖНО!

Здравейте! Във връзка с влизащият в сила от утре (27.07.2019г.) ЗАКОН за адми-нистративното регулиране на икономическите дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход, искаме да Ви предупредим следното:

Ако извършвате зареждане на автомобили или техника (кранове, багери и др.) от мобилна цистерна-камион или други съдове- спрете да го правите временно!

Няма значение откъде пълните гориво-дали от собствена ведомствена бензиностанция или от друг търговски обект. Според този Закон нямате право да превозвате гориво в съдове, които не са присъщи резервоари на превозното средства (разрешено е само за земеделци-1000 литра).

 

ЗА СОБСТВЕНИЦИ НА ВЪТРЕШЕН...

 

Днес ще Ви покажем как да намалим поне част от проблемите, заради които могат да ни навестят внезапно от Фискален контрол.

Причините за внезапни проверки на обектите от страна на НАП са много, но най-често срещани са следните:

-неизпратени дневни финансови отчети до сървър на НАП

-неизпратени доставки на горива от фискалната система

-регулярно прекъсване на комуникацията между колонки и ЕСФП

-и т.н.

Тъй като се активизираха много служителите на Фискален контрол и се правят денонощно проверки по всички обекти, Ви препоръчваме да отделите по-малко от 5 минути от времето си, за да елиминирате една причина за такова посещение от НАП. А именно-да проверите дали...

 

Напоследък много от нашите клиенти са посещавани постоянно от различни контролни органи-НАП, Митници, Метрология, Контрол на качеството на горивата, Пожарна и т.н. Няма значение дали обектът е търговски или тип „ведомствена бензиностанция“. Проверките са внезапни и започват по най-различни начини-с цивилна кола идват и питат „Чухме, че продавате евтино гориво-може ли да си заредим?“, „Закъсахме с колата, може ли 5-10 литра нафта-ще си платим?“ и др. Не се подлъгвайте, въпреки, че дори и да го направите-всеки добър адвокат може да отмени акта, който ще Ви напишат. Единствената институция, на чиито изисквания не отговаряте (поне в 99,99% от случаите), това е ДНСК.Масово...

 
Промени в Наредба Н-18 за бензиностанции с краен срок 30.06.2019 г.
Както всички вече сте забелязали отдавна, че не минават и няколко месеца и настъпват промени и въвеждат нови регулации в областа на бензиностанциите, независимо дали са търговски обекти или ведомствени бензиностанции. Не прави изключение и тази година разбира се.
 
Ще се опитаме накратко да представим (и преведем на разбираем език) какви точно са изискванията за  всички бензиностанции до 30.06.2019 г. Самата промяна на Наредба Н-18 беше обнародвана през 2018-та година с първоначален срок 30.09.2019 г., но после беше променен на 30.06.2019 г.
 
1.  Всички зареждания да се предават директно на техен сървър, а не както е в...

 

ТОВА ЛИ Е БЪДЕЩЕТО НА ПЕТРОЛНИЯ БИЗНЕС?

 

С какви препятствия се сблъсква всеки предприемач в търговията на дребно с горива? Освен, че пазарът е пренаситен с бензиностанции-в големите градове те са буквално на всеки ъгъл, напоследък конкуренцията става все по-жестока и свалянето на маржовете на печалба се превръща в масова практика. Но какви са последствията от всичко това? Тази масова практика създава немалко проблеми:

 

  • ◉ от печеливш бизнес се стига до ситуацията да се води борба за оцеляване на пазара;
  • ◉ липса на стимулация в служителите заради това, че собственикът  не може да си позволи да увеличи заплатите и да ги задържи;
  • ◉ ниската печалба...

 

Собствениците на ведомствени и търговски обекти подлежат на нови проверки от НАП и БИМ.

 

Проверките се състоят от тестове на фискалното устройство при Z отчет (дневен финансов отчет) данните които изпраща към НАП, проточване на колонката и засичане на тоталните броячи, справка количество гориво в нивомерната система и % отчетен спад след проточване.

 

Проверява се и блок схемата (задължителна за всеки обект). При несъответствия се коригира и подава отново към НАП.

 

След проверките се пломбира ЕСФП със стикери на БИМ, като това предотвратява свързването на устройства от трети лица и манипулацията и.

 

- При открити манипулации, обекта се запечатва и...

КОЛКО  СТРУВА  ЕДНА  БЕНЗИНОСТАНЦИЯ?

Ориентировъчен размер на инвестицият

Доста често напоследъл ни звънят хора за да разпитат за конкретен парцел или размер на бензиностанцияи и голяма част от  тях са били с впечатлението, че са нужни наистина големи суми, за да се стартира подобен тип бизнес . Имахме дори  въпроси от типа:“Няма да струва чак ДЕСЕТ МИЛИОНА, нали?“ или „Един милион ще ме оправи ли?“ Ще Ви дадем няколко примерни цени на различни видове бензиностанции:

 

ВАРИАНТ 1-„МИНИ БЕНЗИНОСТАНЦИЯ“

Стойност на оборудване  32 000 лв.

Това е вариант, при който се монтира надземен резервоар за два вида гориво (бензин/дизел) и колонка с два пистолета. Пълният...