НАП запечатва Ведомствени бензиностанции без Фискални системи

в Новини на Jan 07, 2015 .

От 1 януари 2015 всички ведомствените бензиностанции в страната са "под прицел" на Националната агенция за приходите (НАП) с изискване за наличието на Фискална система, отчитаща наличието и движението на течни горива.

При досегашните условия, посочени в Закона за данък върху добавената стойност, при условие че се използват само за зареждане на собствените си превозни средства, машини, съоръжения и др., и не продават гориво и извършват плащанията си към доставчици на гориво само по банков път, тези ведомствени бензиностанции можеха да не въвеждат в употреба електронна фискална система с нивомерни измервателни системи (НИС). Вместо това, тези обекти бяха длъжни да изпращат информация за доставчика и за движението на доставените, и получени количества течни горива, както и за промяната в тях чрез електронна услуга, достъпна на сайта на (НАП), посредством  електронен подпис. Така ведомствените бензиностанции имаха само стандартни измервателни уреди на входа и на изхода на съоръженията, без да са в онлайн връзка с НАП.

В страната най-многобройни са ведомствените бензиностанции при селскостопанските производители, както и в пътническите и товарните превози.

Свържете се с нас! Ние от Парт Груп ще ви помогнем, като преведем вашата ведомствена бензиностанция в съответствие с изискванията на НАП.

За контакти:

Парт Груп - Части и сервиз за бензиностанции

024260804 | 0896707654

[email protected]

Ако Ви е харесала статията, ще Ви бъдем благодарни ако я споделите или да използвате бутоните отдолу. Посетете Нашата FACEBOOK страница за повече новини и информация.