Оборудване за бензиностанции в детайли и от какво да се пазим?

в Услуги на Feb 02, 2017 .
Фирмите, занимаващи се с тази дейност, използват различно оборудване и техники за изграждането на една бензиностанция. Това, разбира се, се отразява на безпроблемната работа и живота на всеки един компонент.
 
Затова трябва да се съобразим с избора на фирма, която ще изгради и поддържа нашата бензиностанция.
 
Какво трябва да знаем? 
 
1. Един от най-значимите проблеми на поддържащите фирми е времето и цената за реакция при проблеми и въпроси. Това е първото нещо, което трябва да дискутирате, защото при некоректна поддръжка вашата бензиностанция може да не работи с дни! Най-добрият начин да разберете това е като се свържете с клиентите на тези фирми и ги попитате от личен опит как се справя поддържащата фирма с техните запитвания и проблеми.
 
2. Непредсказуеми доплащания. Поради малкото информация, с която разполага клиента за оборудването, което ще му бъде монтирано, някои фирми се възползват от това, като инсталират базов софтуер без наличието на съществени компоненти за нормалната работа на дори и вътрешноведомствена бензиностанция. След като сме платили скъпото оборудване, нямаме друг избор, освен да доплатим!
 
3. Произход и гаранция на оборудването. Трябва да внимаваме с оборудване със съмнителен произход. Китайските компоненти или подобен аналог, който е възможно най-евтин, са перфектният избор за сервизните фирми, но не и за вас! Постоянни повреди, главоболия и отново някакви доплащания без никаква връзка. Поинтересувайте се!
 
Като цяло трябва да придобиете елементарна представа за точките, които изброихме, защото инвестицията и изборът на поддържаща фирма са съществени за вашия успех и бюджет.
 
Нека ви запознаем с оборудването, което монтираме на нашите клиенти:

 

Цистерна - Обем до 30 000л.
 
FAFNIR Сонда - Уред за измерване на количеството гориво в реално време. Също така показва реалната температура в резервоара и наличие на вода. 
 
FAFNIR Нивомер - Табло, което приема сигнала от сондата и го предава към компютъра в реално време. 
 
Wayne Dresser Колонка - Всички колонки Wayne Dresser са произведени в Швеция и са с 2 години гаранция! Освен, че отговарят на всички съвременни изисквания, те са узаконени и с мерене на температурно компенсирано количество гориво към 15 градуса - изискване, което предстои да влезе и в България! ПОМПА-изключително надеждна ЗЪБНА помпа! Не се нуждае от поддръжка и смяна на ламели като старите модели! РАЗХОДОМЕР - разработка на Wayne Dresser! Не се разкалибрират дори и след продължителна експлоатация! ФИЛТЪР- улеснен достъп и голяма филтрираща площ! Интервалите за смяна или почистване са по-рядко, и то без разлив на гориво! ДИСПЛЕЙ- идеално видим дори и при пряка слънчева светлина!
 
Контролер - Приема данни от колонката и ги предава в реално време към компютъра.
 
Фискален принтер - Директно свързан към НАП посредством SIM карта в самия принтер. Всички данни от бензиностанцията се изпращат автоматично към НАП. Няма нужда от ходене и писане на документи. Единственото нещо, което се прави ръчно, е при получаване на гориво. Тази доставка се добавя в софтуера за 2 минути, след което автоматично софтуера се захваща със сложната операция за изпращането и към НАП, комуникирайки си с принтера.
 
Компютър със софтуер Oilsys - Това е мозъкът! Софтуерът става както за големи така и за малки бензиностанции. Пълен пакет с екстри като:
- дистанционен достъп за бърза реакция от сервиза;
- пълна отчетност и контрол на персонала;
- детайлни справки за продажби и доставки;
- система за отстъпки, надбавки, промоции, томболи и талони за клиентите;
- поддръжка на неограничен брой касови места и офис работни станции;
- работа в автоматичен локален режим при загуба на връзка със сървър до възстановяване на достъпа;
- работа с неограничен брой артикули и клиенти. 
и още много..
 
Ако се нуждаете от по-добър контрол на зарежданията или искате вашите клиенти да получават карти за отстъпки, се монтира картов четец, който следи всяко едно зареждане на превозните средства  и ни дава възможност за следене количествата на всяка една карта и/или фиксиране на отстъпки. При загуба картата може да се блокира.
 
Има системи които са за външен монтаж и с възможност за самообслужване на вашият персонал (КИОСК). Те са с вграден картов четец и тъч скрийн компютър който издържа на минусови температури, сняг и дъжд. В повечето случаи ги съчетаваме с резервоар и колонка. Това са тъй наречените модулни бензиностанции които подлежат на преместване.
 
 
Третият вариант е най-новата ни система за напълно функционираща бензиностанция на самообслужване.
Системата която описахме по-горе е за вашият персонал, а тази е за крайният потребител.
 
"ОЙЛ СИС Mobile" е система на самообслужване, предназначена за самостоятелно функциониращи обекти. Разработката и функционалностите, които има й позволяват да работи абсолютно самостоятелно на всеки обект - без нужда от обслужващ персонал! 
Начините на работа са:
- Кешово плащане на горивото с връщане на ресто или печат на касов бон, позволяващ последващо зареждане чрез баркот инициализация на рестото.
- Плащане с всички видове банкови дебитни и кредитни карти - магнитни и безконтактни такива.
- Използване на предварително закупен ваучер за гориво на различна стойност.
- Идентификация чрез чип и ПИН код на клиент, на когото е разрешено зареждане без да заплаща в момента.
- NFC плащане чрез мобилен телефон, който поддържа тази технология.
Системата позволява денонощен видео контрол чрез вградена камера както и сигнализация към СОТ или известяване чрез SMS или мейл при всички възможни опити за манипулация на системата или колонките.
 
 

Ако Ви е харесала статията, ще Ви бъдем благодарни ако я споделите или да използвате бутоните отдолу. Посетете Нашата FACEBOOK страница за повече новини и информация.